Steve Bannon anklagas för att ha använt donerade pengar till att berika sig själv. Arkivbild.
Steve Bannon anklagas för att ha använt donerade pengar till att berika sig själv. Arkivbild. Bild: Alex Brandon/AP/TT

Bannon anklagas för att ha lurats om muren

Steve Bannon, tidigare rådgivare till expresident Donald Trump, ställs inför rätta i maj nästa år. Han anklagas för att ha lurat personer som donerat pengar till en kampanj för att bygga en mur längs USA:s gräns mot Mexiko, enligt en domare.

ANNONS

Bannon misstänks för att på falska grunder ha lovat givare att alla pengar som gavs till kampanjen skulle gå till att bygga muren. Åklagare hävdar att han i stället använt donerade pengar till att berika sig själv och andra som var inblandade i projektet.

Rättegången mot Bannon inleds den 28 maj 2024, i samma rättssal på Manhattan i New York där Trump ska ställas inför rätta endast två dagar tidigare i ett mål som saknar koppling till Bannons. Det ursprungliga datumet var 27 maj, men domaren ändrade sig när han insåg att det var en nationell helgdag.

Den 69-årige Bannon dömdes i oktober i fjol till fyra månaders fängelse för kongresstrots för att ha vägrat att låta sig frågas ut om stormningen av USA:s kongressbyggnad Kapitolium i januari 2021.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS