Barack Obama varnar för "rädslans retorik"

USA:s tidigare president Barack Obama varnar för den retorik som han anser har utformats för att göda rädsla hos människor.

ANNONS

Ex-presidenten har de senaste dagarna mer och mer aktivt givit sig in i dagspolitiken för att ge Demokraterna draghjälp inför mellanårsvalet till kongressen på tisdag.

- Under de sista veckorna före detta val har vi sett upprepade försök att splittra oss med en retorik som syftar till att göra oss arga och rädda, sade Obama i talet till ett stort valmöte i Miami i Florida som han deltog i för att stödja delstatens kandidater för Demokraterna.

ANNONS

Barack Obama uppehöll sig också i sitt tal vid sjukförsäkringen som i populärform bär hans namn: Obamacare.

- Om de får kontroll över kongressen så ni ge er sjutton på att de kommer att vara ute efter er sjukvård, sade Obama med hes röst i slutet av sitt 45 minuter långa anförande.

Och om Republikanernas sjukvårdslöften inför mellanårsvalet skrädde ex-presidenten inte orden:

- Låt oss kalla det för vad det är. Det är en lögn. De ljuger för er.

Trots att Barack Obama möttes av jubel och långa applåder stördes också hans tal flera gånger av en grupp häcklare.

- Varför är det så att gänget som vann det senaste valet är så förbannade hela tiden, kommenterade den tidigare presidentens häcklarnas burop.

ANNONS

Efter Miami åker Obama vidare till delstaten Georgia för att ge sitt stöd till Stacey Abrams som siktar på att USA:s första svarta kvinnliga guvernör.

TT-Reuters

ANNONS