President Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under talet i FN:s generalförsamling.
President Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under talet i FN:s generalförsamling. Bild: Susan Walsh/AP/TT

Biden: Tillåt inte att Ukraina delas upp

Joe Biden uppmanade världens ledare att stå upp mot Ryssland under sitt tal i FN:s generalförsamling.
– Tillåter vi att Ukraina delas upp går inget land säkert, säger USA:s president.

ANNONS

Tisdagens tal riktades lika mycket till världens ledare som till den amerikanska väljarkåren. Med Biden vid rodret har det amerikanska ledarskapet återupprättats menar presidenten, vilket garanterar ett fortsatt stöd till Ukraina.

Biden uppmanade även medlemsländerna i FN att vara fortsatt enade mot Ryssland och dess invasionskrig, som inte tycks vara nära ett slut.

– Ryssland tror att världen kommer att tröttna och tillåta dem att attackera Ukraina utan konsekvenser. Men jag ställer er frågan: Om vi överger kärnan i FN-stadgan för att blidka en angripare, kan någon medlemsstat känna sig säker?

– Svaret är nej, konstaterade Biden.

Brasiliens president Lula da Silva inledde i FN:s talarstol under den första dagen i FN:s generalförsamling, som pågår fram till lördag.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS