Bob Dylan säljer sin stora herrgård i Skottland

LYXHUSET: Rockstjärnan och ikonen Bob Dylans herrgård har lagts ut till försäljning. I priset ingår förutom det stora huset bland annat stugor, hagar, växthus och lusthus. Men även om man inte är rockstjärna kan man bo där, för herrgården och stugorna går att hyra, än så länge.

ANNONS

I närmare 20 år har den skygga rockstjärnan Bob Dylan ägt en stor herrgård i Cairngorms National Park, Skottland. Den numera 82-åriga musikern köpte fastigheten tillsammans med sin bror, och de brukade tillbringa några veckor hemmet i Skottland, varje år.

Men det var före pandemin. De senaste åren har de inte kunnat varit där så därför har de nu lagt ut herrgården till försäljning.

Aultmore House, som fastigheten heter, byggdes mellan 1911 och 1915, och genomgick en stor renovering år 2000. Men bröderna Dylan har bland annat uppdaterat värme- och varmvattensystemen, och installerat brandvarnare och nödbelysning, detta enligt TopTenRealEstateDeals.com.

ANNONS

Förutom den stora huvudbyggnaden finns tre stugor med mellan två och tre sovrum, kök, badrum och vardagsrum. Stugorna kan man hyra, precis som huvudbyggnaden, men den sistnämnda hyrs bara ut ibland.

Stor trädgård med lusthus

Dylans boende är på 1 700 kvadratmeter, har 16 sovrum och elva badrum. I huvudbyggnaden finns bland annat flera kök, salonger och vardagsrum, öppna spisar, ett biljardrum, matsal, utrymmen för personal och en källare. Kring huset finns en enorm trädgård med fontäner, statyer, uteplatser, lusthus, fruktträd, växthus, flera hagar och garage.

Fastigheten ligger enskilt och är mest omgärdad av skog och grönska – vilket säkert passar en av världens största rockikoner. Men för en spekulant som vill kunna prata med grannarna över häcken, är nog ett annat hus ett bättre köp.

Priset på Dylans herrgård är cirka 41 miljoner kronor, men då ingår även stugorna och allt annat på tomten.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS