Täckta fönster, för att skydda mot attacker, på en skola i Kupiansk i nordöstra Ukraina. Bild från augusti i år.
Täckta fönster, för att skydda mot attacker, på en skola i Kupiansk i nordöstra Ukraina. Bild från augusti i år. Bild: Bram Janssen/AP/TT

Charkiv: Skolan måste flytta under jord

ANNONS
|

Den första helt underjordiska skolan ska nu byggas i Charkiv, meddelar den östukrainska stadens borgmästare. "Sådana skyddade lokaler kommer att ge tusentals barn möjlighet att fortsätta sin utbildning på plats, till och med under robotattacker", skriver Ihor Terechov på meddelandetjänsten Telegram.

I de delar av Ukraina som drabbats värst av det ryska anfallskriget har mycket av undervisningen flyttats online, men det upplägget fungerar inte lika bra som när skolgången kan ske på plats.

I Charkiv rapporteras även "klassrum" ha inretts i tunnelbanestationer. Inför detta läsår handlar det om ett 60-tal klassrum, och undervisningen där kan sammanlagt omfatta upp till ungefär 1 000 elever.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS