Michael Cohen på väg ut efter det sista av tre utskottsförhör i veckan.
Michael Cohen på väg ut efter det sista av tre utskottsförhör i veckan.

Cohen ska vittna igen

President Donald Trumps forne advokat Michael Cohen "samarbetade fullt ut" när han för tredje dagen i rad frågades ut i USA:s kongress. Det säger Adam Schiff, ordförande i representanthusets underrättelseutskott, som kallar Cohen i nästa vecka igen.

ANNONS

Till skillnad från i onsdags, men i likhet med i tisdags, var torsdagens möte bakom lyckta dörrar.

Frågorna tros ha fokuserats kring brott som Cohen har erkänt och dömts för, och som är kopplade till Trump. Den allra hetaste frågan är ett tänkt skyskrapebygge i Ryssland, vars potentiella vinster misstänks kunna ha gjort Trump mottaglig för ryska påtryckningar i samband med valet 2016.

Utskottsledamoten Jim Himes, som liksom Adam Schiff är demokrat, menar att de slutna förhören fungerar bättre än det direktsända i onsdags:

- Vi täckte en drös ämnen som inte fanns med i går, så jag tycker att dagens utfrågning var ett komplement, och mycket mer effektiv eftersom det inte fanns kameror i rummet.

ANNONS

Ordförande Schiff meddelar att Cohen återkommer för fortsatt utfrågning kommande onsdag, den 6 mars. Dessutom ska Felix Sater, en ryssfödd affärsman som antas ha en huvudroll i skyskrapeprojektet, frågas ut i utskottet veckan efter, den 14 mars.

TT-Reuters
ANNONS