Turister evakueras från shoppinggallerian Siam Paragon i Bangkok sedan skottlossning brutit ut.
Turister evakueras från shoppinggallerian Siam Paragon i Bangkok sedan skottlossning brutit ut. Bild: Sakchai Lalit/AP/TT

Dödlig skottlossning i Bangkok – pojke gripen

Två personer har dött och fem skadats i en skottlossning i den populära shoppinggallerian Siam Paragon i Bangkok. En 14-årig pojke har gripits.

ANNONS

Kvarteret utrymdes på tisdagseftermiddagen lokal tid efter larm om skotten. Enligt uppgift var det en gärningsman som öppnade eld.

Rikspolischef Torsak Sukwimol säger att den misstänkte 14-åringen är för förvirrad för att genomgå förhör, och att han vårdats inom psykiatrin.

– Han har inte tagit sin medicin, säger Sukwimol.

En som var på plats i gallerian var israeliska Shir Yahav. Hon gömde sig tillsammans med en grupp människor i en butik "upp till två timmar och blockerade dörren", säger hon till Reuters.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin tog sig snabbt till gallerian och försäkrade reportrar som samlats att situationen var under kontroll.

ANNONS

– Polis röjer upp i området. Situationen är lugnare, sade han.

Masskjutningar är ovanliga i Thailand, även om vapenägandet är relativt högt för regionen.

Tidigare rapporterades det om tre dödsfall, men siffran reviderades ned.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS