En man får böta 13 000 kronor efter att med en elsparkcykel kört på en ettåring i norska Bergen.
En man får böta 13 000 kronor efter att med en elsparkcykel kört på en ettåring i norska Bergen. Bild: Magnus Andersson/TT

Elsparkcyklist körde på ettåring – får böta 13 000 kronor

En man har ålagts böter på 13 000 kronor för att ha kört på en ettåring i Bergen, rapporterar NRK. Föraren nekar till brott mot vägtrafiklagen trots att han fastnat på övervakningsvideo.

ANNONS

Den 31 juli körde en man på elsparkcykel på en ettåring i centrala Bergen i Norge. Den norska polisen har nu ålagt föraren böter på 13 000 kronor för brott mot vägtrafiklagen.

Föraren, som enligt norska TV2 är i 50-årsåldern, medger att han har kört elsparkcykel på platsen där olyckan skedde men att han inte gjort sig skyldig till att ha kört på barnet.

Efter att ha tittat på övervakningsvideo och hört vittnesuppgifter anser dock polisen det som bevisat att den bötfällda mannen, utifrån de givna förhållandena, hållit för hög hastighet och kört på barnet som kom gående.

ANNONS

För att lyckas identifiera mannen har polisen tagit hjälp av företaget Voi då mannen kort efter påkörningen lämnat platsen utan att uppge sina personuppgifter.

Enligt norska TV2 ådrog sig pojken skador på ena armen och fick föras till akuten.

ANNONS