EU:s utrikeschef Josep Borrell.
EU:s utrikeschef Josep Borrell. Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT

EU lovar varaktigt stöd till Ukraina

Ett varaktigt stöd till Ukraina. Det utlovades under måndagens historiska möte i Kiev, dit EU:s utrikesministrar rest för att träffa Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba.

ANNONS

Syftet med mötet i Kiev var att "uttrycka solidaritet och stöd för det ukrainska folket", enligt EU:s utrikeschef Josep Borrell.

"Vi sammankallar till ett historiskt möte med EU:s utrikesministrar här i Ukraina, kandidatland och framtida EU-medlem," skrev Borrell i ett inlägg på sociala medier och syftade på att utrikesministrar från EU samlats i Kiev.

"Vi är här för att uttrycka vår solidaritet och vårt stöd till det ukrainska folket."

Borrell beskrev kriget i Ukraina som en "existentiell kris".

"Kanske det inte ses så här för alla runt om i världen, men för oss européer; tillåt mig att upprepa det: det är ett existentiellt hot."

ANNONS

Ukrainas utrikesminister Kuleba hyllade toppmötet som en viktig signal om europeiskt stöd till Kiev.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS