Franska soldater i området där explosionen inträffade.
Franska soldater i området där explosionen inträffade.

Explosion i Frankrike utreds som terrorbrott

Minst åtta personer skadades i en explosion på en gågata i Lyon i Frankrike vid 17.30-tiden på fredagen. Händelsen utreds som ett terrorbrott. Ingen ska ha skadats allvarligt.

ANNONS
|

Enligt franska åklagare handlar det om en bomb i ett paket. Paketet med bomben innehöll skruvar eller bultar, berättar poliskällor för nyhetsbyrån AFP.

Inrikesdepartementet bekräftar att åtta personer har skadats. Källor inom polisen uppger dock att 13 personer har skadats, men att ingen har livshotande skador.

Explosionen inträffade utanför ett bageri mellan floderna Saône och Rhône, skriver Le Figaro. Paketet med bomben placerades utanför bageriet, vid ett hörn där två populära gator korsar varandra, uppger poliskällor för AFP.

Bilder från platsen visar räddningsfordon och poliser. Militärer med automatvapen patrullerar området.

ANNONS

Polisen letar nu efter en misstänkt i 30-årsåldern som sågs på platsen strax före explosionen, enligt källor. Åklagaren som leder utredningen berättar för nyhetsbyrån Reuters att händelsen utreds som ett terrorbrott.

President Emmanuel Macron beskriver händelsen som en attack.

- Det är en attack mot Lyon, säger Macron enligt France Info och lägger till att ingen människa har dödats i explosionen.

- Mina tankar går givetvis till de skadade och deras familjer, säger presidenten.

Området som evakuerades efter explosionen har spärrats av, och polisens tekniker undersöker platsen.

TT

ANNONS