Femårig pojke dog i varm bil

På måndagen dog en femårig pojke i Texas efter att ha blivit glömd i en bil utanför sitt hus när det var 39 grader varmt. Enligt den lokala polissheriffen tog det flera timmar innan föräldrarna märkte att han inte var i huset, rapporterar ABC News.

ANNONS

Kraftiga oväder och extrem värme har dragit in över större delen av USA den senaste tiden och över hundra miljoner amerikaner har uppmanats om att hålla sig inomhus.

Kraftiga bränder, översvämningar, åskväder och tromber har brutit ut i hela landet. Flera skolor har tvingats stänga, bibliotek med luftkonditionering används som avsvalkningsplatser och flera städer står utan rent dricksvatten.

På måndagen var det närmare 39 grader varmt i Houston, den största staden i delstaten Texas. Det är den varmaste temperaturen som har registrerats i junimånad sedan 2011.

Satt ute i bilen i flera timmar

En mamma till en femårig pojke glömde kvar sin son i bilen på uppfarten när hon skulle skynda sig in för att förbereda inför systerns födelsedagskalas under måndagen.

ANNONS

– Hon var exalterad över att förbereda allt inför kalaset, och eftersom de var upptagna med att förbereda sig för aktiviteterna så tog det dem ett tag att inse att pojken inte var inne i huset, säger polissheriffen Ed Gonzales till ABC News.

Enligt nyhetsbyrån ska pojken ha lämnats ute i bilen i två till tre timmar innan föräldrarna upptäckte att han var borta.

Fem barn har dött i varm bil

Polisen berättade att pojken själv kunde knäppa upp bältet och öppna upp dörren till familjens bil, men under måndagen hade de troligtvis en hyrbil.

– Pojken kanske inte var lika bekant med hyrbilen. Dörren hade ingen form av säkerhetslås för barn, säger Ed Gonzales.

Femåringen är det femte barnet som har dött i USA i år efter att ha lämnats kvar i en överhettad bil.

ANNONS