Flera dödade av bomb under begravning

ANNONS

Minst elva personer har dött i en explosion vid en begravningsgudstjänst i Faizabad i nordöstra Afghanistan. Ytterligare 30 personer har skadats.

Explosionen orsakades av en bomb som placerats vid en moské där ett stort antal personer hade samlats för begravningen av den afghanske tillförordnade guvernören Nisar Ahmad Ahmadi, som tidigare i veckan mördades i en attack av en självmordsbombare. IS har tagit på sig ansvaret för attacken mot Ahmadi.

Landets inrikesdepartement fördömer brutaliteten i torsdagens attack vid begravningsceremonin, enligt ett uttalande.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS