Demonstration i Senegal mot president Macky Salls beslut att skjuta upp valet. Arkivbild från 9 februari.
Demonstration i Senegal mot president Macky Salls beslut att skjuta upp valet. Arkivbild från 9 februari. Bild: Stefan Kleinowitz/AP/TT

Fortsatt oroligt i Senegal: Internet strypt igen

För andra gången på drygt en vecka har Senegals regering strypt tillgången till mobilt internet.
Oroligheterna fortsätter efter beslutet att skjuta upp landets presidentval.

ANNONS

Det var i början av februari som Senegals president Macky Sall meddelade att valet som skulle hållas den 25 februari skjutits upp.

Beskedet har lett till stora och våldsamma protester i landet. Situationen har förvärrats ytterligare sedan parlamentet beslutade att valet ska hållas först i december.

Flera personer har dödats i protesterna och hundratals har gripits. På tisdagen har tillgången till mobildata strypts, för andra gången på åtta dagar.

Orsaken är "spridningen på sociala medier av flera subversiva hatmeddelanden", säger regeringen i ett uttalande.

En demonstration som var tänkt att hållas under tisdagen har förbjudits med hänvisning till att den "allvarligt kan störa trafiken".

ANNONS

– Vi kommer att skjuta upp demonstrationen eftersom vi vill hålla oss inom lagens ramar, säger samordnaren Malick Diop.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS