Huset i Bel Air kostar 1,5 miljarder kronor

LYXHUSET: I USA finns några bostäder som kostar över en miljard kronor att köpa. Ett av dem är ett nybyggt hus på 2 000 kvadratmeter som ligger i kändistäta Bel Air. Huset är inrett i skandinavisk stil och har bland annat 14 badrum, infinity pool, spa och bastu.

ANNONS

Affärsmannen George Raun köpte ett halvfärdigt hus i exklusiva Bel Air för ett par år sedan och såg till att det byggdes klart. Nu är lyxhuset till salu. Huset är bland det dyraste som är till salu på den öppna marknaden i USA just nu – prislappen är strax över 1,5 miljarder kronor. Ännu dyrare är Aaron Spellings före detta hem i Bel Air, "The Manor" som kostar över 1,7 miljarder kronor – ett hus på över 5 200 kvadratmeter, med 123 rum och 27 badrum.

Vill man ha ett ännu dyrare hem, får man åka till London, för där ligger världens dyraste bostad som är till salu på öppna marknaden just nu. Ägaren är Petra Ecclestone, som tidigare ägde ”The Manor”. Hennes våning är på 2 300 kvadratmeter fördelade på fem våningar. Den har bland annat 15 badrum, skönhetssalong, massagerum, squashbana, biograf, spa och ett av Europas största privata akvarium, vilket finns i köket. Priset för all den härligheten är 2,4 miljarder kronor.

ANNONS

Tillbaka till George Rauns lyxiga hus, som är på 2 000 kvadratmeter och har nio sovrum och 14 badrum. Redan när man kliver in genom ytterdörren möts man av utsikten över Los Angeles, som de flesta rum har precis som poolområdet.

Huset har en öppen planlösning där det stora köket hänger ihop med ett vardagsrum, och inte långt därifrån ligger ett annat som ligger ”vägg i vägg” med matsalen. Några steg från dessa rum ligger den stora uteplatsen och poolområdet.

Skandinavisk inredning

Bostaden har fått en inredning som påminner om vår skandinaviska med mycket ljust trä överallt. Köket är inrett i trä precis som vissa badrum, walk-in-closets, trappan upp till andra våningen och många golv.

I huset finns ett extra kök, bibliotek, kontor, vinkällare, hemmabio, gym, bastu, spa med massagerum och tv-rum. Master suite har plats för en stor säng, soffa och bord, i anslutning finns en stor balkong, ett badrum med träbadkar, dubbeldusch, dubbla tvättställ och sittmöbler. I närheten finns också en stor walk-in-closet.

När det kommer till utsidan har herr Raun inte sparat på pengarna, där finns flera uteplatser, ett stort utekök med matplats under ett skyddade tak, och vid poolen ligger några nedsänkta sittplatser med en eldstad att mysa vid. Så klart finns där en infinitypool att svalka sig i, och en cabana att hänga i.

ANNONS

Vid huset ligger ett gästhus med ett sovrum, gym, spa, egen terrass och pool. Där finns även boende för personalen.

Gillar de blivande ägarna lyxshopping och att gå på finkrog, är det bara en kort biltur till en av världens mest exklusiva gator, Rodeo Drive. Där säljs märken som Gucci, Dolce & Gabbana, Prada, Hermès och Rolex.

Huset säljs av Aaron Kirman för Compass.

ANNONS