Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild.
Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild. Bild: Sean Kilpatrick/AP/TT

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

ANNONS

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Kravet förvärrar den diplomatiska krisen mellan Kanada och Indien. Det hela började när Kanadas premiärminister Justin Trudeau för några veckor sedan förklarade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kan ligga bakom mordet på en kanadensisk medborgare, den sikhiske aktivisten Hardeep Singh Nijjar i Vancouver i juni.

Vare sig regeringen i Indien eller utrikesdepartementet i Kanada vill kommentera uppgifterna i tidningen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS