Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild.
Kanadas premiärminister utlöste en diplomatisk kris med Indien när han sade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kunde ligga bakom mordet på en sikhisk aktivist, en kanadensisk medborgare, i Kanada i juni. Indien ber nu ett 40-tal diplomater lämna Indien, uppger Financial TImes. Arkivbild. Bild: Sean Kilpatrick/AP/TT

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

ANNONS
|

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Kravet förvärrar den diplomatiska krisen mellan Kanada och Indien. Det hela började när Kanadas premiärminister Justin Trudeau för några veckor sedan förklarade att det finns trovärdiga anklagelser om att indiska agenter kan ligga bakom mordet på en kanadensisk medborgare, den sikhiske aktivisten Hardeep Singh Nijjar i Vancouver i juni.

Vare sig regeringen i Indien eller utrikesdepartementet i Kanada vill kommentera uppgifterna i tidningen.

ANNONS