En 19-årig kvinna och hennes barn, fotograferade utanför polisstationen i Morigaon i Assam i Indien. Kvinnans man var en av tusentals som greps i ett tillslag tidigare i år mot personer som varit inblandade i barnäktenskap. Arkivbild.
En 19-årig kvinna och hennes barn, fotograferade utanför polisstationen i Morigaon i Assam i Indien. Kvinnans man var en av tusentals som greps i ett tillslag tidigare i år mot personer som varit inblandade i barnäktenskap. Arkivbild. Bild: Anupam Nath/AP/TT

Indien: Över 1 000 gripna för barnäktenskap

ANNONS

Över 1 000 personer har gripits i nordöstra Indien, misstänkta för att ha varit inblandade i barnäktenskap. Gripandena omfattar såväl föräldrar som vigselförrättare, enligt Himanta Biswa Sarma, ansvarig minister i delstaten Assam.

Specialoperationen ska ha inletts tidigt på morgonen, när det fortfarande var mörkt.

Tillslaget är det andra i delstaten i år, i februari greps 4 000 personer.

I Indien finns över 220 miljoner barnbrudar, enligt FN. Antalet barnäktenskap har dock minskat drastiskt de senaste decennierna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS