Jeff Bezos köper lyxyacht – för fyra miljarder kronor

Världens rikaste man, Jeff Bezos, har investerat över fyra miljarder kronor i en 127 meter lång lyxyacht, skriver Bloomberg. Den är så stor att den kommer ha följe av en mindre yacht ute till havs – vilken kommer vara utrustad med en helikopterplatta.

ANNONS

Enligt den knappa information som flutit omkring på internet byggs Amazon-grundarens yacht i detta nu av det nederländska varvet Oceanco under namnet Project 721. Yachten kommer vara 127 meter lång och byggd i aluminium och stål, med flera däck och tre enorma master. Det är oklart när båten kommer stå färdig.

Yachten kommer bli en av de största som någonsin byggts i Nederländerna, som blivit känt för att bygga exklusiva båtar för världens rikaste.

Faktum är att yachten är så stor att den kommer ha sällskap till havs en mindre yacht, bland annat utrustad med en helikopterplatta, skriver Bloomberg.

Hela kalaset väntas gå på 500 miljoner dollar, motsvarande knappt 4,2 miljarder kronor.

ANNONS

Yachter hett bland världens rikaste

Prislappen är antagligen inget som oroar Jeff Bezos. Han har en förmögenhet på omkring 200 miljarder dollar, enligt Bloomberg. Bara under 2020 ökade hans förmögenhet med 75 miljarder dollar.

Lyxyachter har de senaste åren blivit ett allt populärare sätt för världens rikaste att distansera sig – en trend som sedan förstärkts av pandemin (Jeff Bezos uppges ha beställt sin båt redan för två år sedan).

Enligt Sam Tucker, som bevakar industrin för Londonbaserade sjöfartsbolaget Wesselsvalues räkning, säger att marknaden är glödhet både för nybyggda och begagnade lyxyachter. Tillverkarna har problem att möta efterfrågan.

– De är helt uppbokade, säger Sam Tucker till Bloomberg.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS