Flyende från Nagorno-Karabach passerar gränsen till Armenien. Bild från i fredags.
Flyende från Nagorno-Karabach passerar gränsen till Armenien. Bild från i fredags. Bild: Vasily Krestyaninov/AP/TT

Jerevan anklagar Baku för gränsskott

ANNONS

Armenien uppger att styrkor från Azerbajdzjan öppnade eld vid gränsen mellan de båda länderna. En armenisk soldat ska ha dödats och två sårats.

Enligt utrikesdepartementet i Jerevan var det ett fordon som transporterade förnödenheter till armeniska soldater vid gränsen som besköts.

Azerbajdzjan tillbakavisar uppgifterna, som inte bekräftats av oberoende källor.

Armenien anklagar Azerbajdzjan för etnisk rensning efter den azeriska blixtoffensiven i regionen Nagorno-Karabach, vars invånare främst består av etniska armenier.

Armeniens regering meddelade på måndagen att 100 514 av den omstridda regionens runt 120 000 invånare nu har tagit sig till Armenien. Separatiststyret har meddelat att det upplöser sig till årsskiftet.

Nagorno-Karabach ligger formellt inom Azerbajdzjans gränser, men har i praktiken varit en utbrytarregion med nära band till Armenien.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS