Qin Gang när han tillträdde utrikesministerposten i början av året. Arkivbild.
Qin Gang när han tillträdde utrikesministerposten i början av året. Arkivbild. Bild: Andy Wong/AP/TT

Källor: Kinaminister avgick efter kärleksaffär

ANNONS

Qin Gang blev av med jobbet som Kinas utrikesminister i somras.

Orsaken ska – enligt vad högt uppsatta tjänstemän i Kina fått veta om Kommunistpartiets utredning – ha varit en utomäktenskaplig affär som varade under hans tid som Kinas ambassadör i USA. Detta uppger källor med insyn för tidningen The Washington Post. Enligt uppgifterna ska han som en följd av affären även ha fått barn i USA.

Spekulationerna om varför Qin Gang fick sparken i somras har varit många, men nu hävdar källorna att höga tjänstemän, bland annat ministrar och provinsledare, har informerats om partiets utredning av Qin Gang. Tjänstemännen fick information om att den formella orsaken till uppsägningen var "livsstilsfrågor".

ANNONS

Kvinnans och barnets namn ska inte ha avslöjats.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS