Rysslands president Vladimir Putin och Kinas Xi Jinping i ett möte i Peking i höstas. Arkivfoto.
Rysslands president Vladimir Putin och Kinas Xi Jinping i ett möte i Peking i höstas. Arkivfoto. Bild: Sergei Guneyev/AP/TT

Kineser och turkar – mål för nya sanktioner

ANNONS

Fyra företag i Kina men också företag i bland annat Turkiet och Thailand är på väg att landa på EU:s nästa sanktionslista med anledning av Rysslands krig i Ukraina.

Enligt nyhetssajten Politico Europe väntas företagen komma med i det 13:e sanktionspaket som nu arbetas fram.

Företagen pekas ut för att hjälpa Ryssland att få tag i varor som EU belagt med exportförbud, eftersom de kan användas militärt. Även företag i Kazakstan, Sri Lanka, Indien och Serbien riskerar att listas. Om sanktionerna införs stoppas EU-företag från att göra affärer med bolagen.

Målet är att nästa sanktionspaket ska vara klart i lagom tid till tvåårsdagen av det förnyade angreppet den 24 februari 2022.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS