Pat Robertson vid en inspelning av 'The 700 Club' 2014. Arkivbild.
Pat Robertson vid en inspelning av "The 700 Club" 2014. Arkivbild. Bild: Steve Helber/AP/TT

Kontroversiell tv-predikant död

ANNONS

Den amerikanske tv-predikanten Pat Robertson har avlidit 93 år gammal.

I mer än 50 år nådde han dagligen miljoner amerikanska hem med sitt tv-program "The 700 Club" på CBN – det världsomspännande Christian Broadcasting Network som han skapat ur en liten lokal tv-station i Virginia.

Han gjorde sig känd för kontroversiella åsikter. Bland annat kallade han 11 september-attackerna ett straff från Gud – som blivit vredgad över distriktsdomstolar, porr och aborter.

Robertson var politiskt engagerad och ställde upp som presidentkandidat för republikanerna 1998 och bidrog starkt till att göra kristna värderingar till en av partiets hjärtefrågor.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS