Den brittiska polisen har tillhandahållit bilden som visar delat av kokainbeslaget som gömts i en last bananer från Sydamerika.
Den brittiska polisen har tillhandahållit bilden som visar delat av kokainbeslaget som gömts i en last bananer från Sydamerika. Bild: National Crime Agency/AFP/TT

Mångmiljardbeslag av kokain bland bananer

ANNONS

Polisen i Storbritannien uppger att de gjort vad som tros vara det hittills största knarkbeslaget i landet.

Totalt 5,7 ton kokain hittades i en container i hamnen i Southampton den 8 februari. Drogerna var gömda i en last med bananer som kommit från Sydamerika, uppger polisen i ett uttalande.

Drogerna uppskattas vara värda omkring 450 miljoner pund, motsvarande 5,9 miljarder svenska kronor.

Den brittiska polisen tror att kokainet var på väg till Hamburg i Tyskland och att det därifrån skulle distribueras vidare.

– Det här rekordbeslaget kommer att innebära ett enormt slag mot de internationella brottskartellerna som är inblandade och beröva dem massiva vinster, sade polischefen Chris Farrimond.

ANNONS

Det tidigare största drogbeslaget i Storbritannien var 3,7 ton kokain. Även fyndet gjordes i Southampton, för två år sedan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS