Månvingling kan ge värre översvämningar i framtiden

Den globala uppvärmningen gör att havsnivån höjs världen över. Men översvämningar kan komma att bli både vanligare och värre redan 2030 – till följd av månvingling. Det varnar Nasa för i en ny rapport.
– Kombinerat med den globala uppvärmningen kan det leda till mer spektakulära klimateffekter, säger Martin Wieser, senior forskare vid Institutionen för rymdfysik i Kiruna.

Redan kund? Logga in här
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.