Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags.
Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags. Bild: Ali Unal/AP/TT

Massgripanden efter bombdåd i Turkiet

ANNONS
|

Minst 67 personer i 16 olika provinser. Turkisk polis genomför massgripanden av misstänkta PKK-medlemmar, två dagar efter ett bombdåd mot regeringskvarteren i Ankara.

Tisdagens räder riktades mot "underrättelsestrukturen" i PKK, skriver inrikesminister Ali Yerlikaya på X, tidigare Twitter.

I söndags, samma dag som det turkiska parlamentet öppnade efter sommaruppehållet, sprängde sig en självmordsbombare vid inrikesdepartementet. Ytterligare en misstänkt gärningsman "oskadliggjordes" i skottlossning med polis i området.

Kurdiska PKK tog på sig attacken. Sent på söndagen meddelade Turkiets försvarsdepartement att flygvapnet bombat PKK-mål i norra Irak.

Kurdistans arbetarparti (PKK) är terrorstämplat av Turkiet, EU och USA. Det grundades 1978 som ett marxistiskt parti. 1984 tog gruppen till vapen mot den turkiska staten i sin kamp för självständighet.

ANNONS
ANNONS