Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags.
Turkiska säkerhetsstyrkor spärrar av ett område nära parlamentet och inrikesdepartementet i Ankara, efter ett självmordsdåd. Bilden togs i söndags. Bild: Ali Unal/AP/TT

Massgripanden efter bombdåd i Turkiet

ANNONS

Minst 67 personer i 16 olika provinser. Turkisk polis genomför massgripanden av misstänkta PKK-medlemmar, två dagar efter ett bombdåd mot regeringskvarteren i Ankara.

Tisdagens räder riktades mot "underrättelsestrukturen" i PKK, skriver inrikesminister Ali Yerlikaya på X, tidigare Twitter.

I söndags, samma dag som det turkiska parlamentet öppnade efter sommaruppehållet, sprängde sig en självmordsbombare vid inrikesdepartementet. Ytterligare en misstänkt gärningsman "oskadliggjordes" i skottlossning med polis i området.

Kurdiska PKK tog på sig attacken. Sent på söndagen meddelade Turkiets försvarsdepartement att flygvapnet bombat PKK-mål i norra Irak.

Kurdistans arbetarparti (PKK) är terrorstämplat av Turkiet, EU och USA. Det grundades 1978 som ett marxistiskt parti. 1984 tog gruppen till vapen mot den turkiska staten i sin kamp för självständighet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS