Rysslands president Vladimir Putin tycks få vänta på bättre relationer med Storbritannien.
Rysslands president Vladimir Putin tycks få vänta på bättre relationer med Storbritannien.

May till Putin: Sluta destabilisera vårt land

ANNONS
|

Ryssland måste sluta med sin "oansvariga och destabiliserande aktivitet". Det var budskapet när Storbritanniens premiärminister Theresa May mötte Rysslands president Vladimir Putin under det pågående G20-mötet i japanska Osaka.

- Hon sade till presidenten att vår ömsesidiga vänskap inte kan normaliseras förrän Ryssland slutar med sin oansvariga och destabiliserande aktivitet som hotar Storbritannien och dess allierade – inklusive fientliga interventioner i andra länder, desinformation och cyberattacker, säger en talesperson för Downing street.

ANNONS

Det är första gången de båda världsledarna möts sedan fjolårets tumult kring förgiftningen av den före detta ryska spionen Sergej Skripal på brittisk mark. Sedan dess har relationerna länderna emellan varit frostiga.

Enligt talespersonen sade May till Putin under mötet att Storbritannien har obestridliga bevis på att Ryssland låg bakom giftattacken, något som Kreml hittills konsekvent förnekat.

Tidigare i juni sade Putin att det var dags att "vända blad" – något som May alltså inte verkar vara helt villig att göra.

TT-AFP-Reuters

ANNONS