Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó talar till anhängare i Barquisimeto, Venezuela, i söndags.
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó talar till anhängare i Barquisimeto, Venezuela, i söndags.

Medlarsamtal om Venezuela avslutade

Medlarsamtalen i Oslo om krisen i Venezuela har avslutats utan att en överenskommelse nåtts. Oppositionsledaren Juan Guaidó uppmanar till fortsatta protester på landets gator.

ANNONS
|

"Vi tackar den norska regeringen för dess strävan att delta i en lösning till det kaos vårt land går igenom. Vi är beredda att fortsätta arbeta tillsammans med dem," skriver oppositionens delegation i ett uttalande.

Inga närmare detaljer om de exakta punkterna som diskuterats har offentliggjorts, men det norska utrikesdepartementet säger att det har sett viss ljusning i läget, och att såväl sittande socialistledaren Nicolás Maduro som oppositionen vill nå en lösning.

Ligga lågt

"Parterna har visat sin vilja att röra sig framåt i sökandet efter en överenskommen och grundlagsenlig lösning för landet, om politik, ekonomi och valfrågor", lyder ett skriftligt meddelande från utrikesdepartementet.

ANNONS

Departementet framhåller också att parterna ombetts att ligga lågt med vad som sägs under samtalen för att skydda arbetet. Det lilla som sipprat ut är källuppgifter till AFP, som gjort gällande att Guaidós läger kom till samtalen med ett krav om nyval.

"Fortsätta demonstrera"

Enligt Maduro har regeringen arbetat med förberedelser inför samtalen i Norge i flera månader.

- Dialog är den enda vägen framåt. Vi vill ha ett fredsavtal, säger Maduro i ett tv-sänt tal.

- Vår väg är dialog, respekt för konstitutionen, fred, demokrati.

Några timmar efter samtalens slut bekräftade Guaidó i en intervju med amerikanska Fox Business Network att inget avtal nåtts, och att protesterna i landet ska fortsätta.

- Det blev ingen överenskommelse, så vår chans att förändra läget i dag är att fortsätta demonstrera på gatorna, sade Guaidó.

ANNONS
TT-AFP-Reuters

ANNONS