Några av de ryska soldater som deltog i militärparaden i Mexico City.
Några av de ryska soldater som deltog i militärparaden i Mexico City. Bild: Fernando Llano/AP/TT

Mexiko försvarar ryska soldater i parad

ANNONS
|

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador försvarar beslutet att låta ryska soldater delta i en militärparad i Mexico City i lördags.

– Vi har relationer med alla länder i hela världen och alla är välkomna. Så har det alltid varit, sade López Obrador på en presskonferens på måndagen.

De runt 15 ryska soldaterna bar den ryska flaggan och ingick i den årliga militärparad som ingår i nationaldagsfirandet.

Från ukrainskt håll har orden varit hårda och landets ambassadör i Mexiko, Oksana Dramaretska, ifrågasätter Mexikos ställningstagande i kriget, och hon skriver på sociala medier att nationaldagen färgats blodröd genom det ryska deltagandet.

ANNONS

Mexiko har fördömt Rysslands invasionskrig men inte infört sanktioner mot Ryssland eller skickat militär hjälp till Ukraina.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS