Båtolyckor är vanliga i Nigeria bland annat på grund av överfulla båtar. Arkivbild.
Båtolyckor är vanliga i Nigeria bland annat på grund av överfulla båtar. Arkivbild. Bild: National Emergency Management Agency

Minst 40 saknade efter båtolycka i Nigeria

ANNONS

Minst 40 personer saknas och tros ha drunknat efter en båtolycka i Nigeria. En passagerarbåt kapsejsade på grund av starka strömmar.

Olyckan skedde under måndagen i delstaten Kebbi i norra Nigeria.

– Vi söker fortfarande efter 40 passagerare med hjälp av lokala dykare men vi tror att de har drunknat. Det är ett svårt sökarbete på grund av höga vattennivåer och starka strömmar efter regnperioden, sade en lokal tjänsteman till AFP.

Båtolyckor i Nigeria är inte ovanliga. Förra månaden befaras minst 50 personer ha drunknat när en båt med över 100 personer ombord kapsejsade i Nigerfloden.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS