X, tidigare känd som Twitter, kan komma att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen, enligt ägaren Elon Musk. Arkivbild.
X, tidigare känd som Twitter, kan komma att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen, enligt ägaren Elon Musk. Arkivbild. Bild: Michel Euler/AP/TT

Musk: Kan komma att ta betalt av X-användare

ANNONS

X, tidigare känd som Twitter, kan vara på väg att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen.

Det säger ägaren Elon Musk under ett livesänt framträdande tillsammans med den israeliske primärministern Benjamin Netanyahu.

Syftet med åtgärden skulle vara att bekämpa de många fejkkonton på X som inte har några riktiga användare bakom sig, så kallade botar, enligt Musk.

Enligt Musk kostar det väldigt lite att skapa en bot, men om en avgift på några dollar tillkommer så skulle de flesta troligtvis försvinna.

Under framträdandet nämnde Musk inte hur stor en eventuell månadskostnad skulle kunna vara, eller när avgiften skulle kunna bli verklighet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS