Minst 13 personer dog efter att en nattklubbsbrand bröt ut i Murcia i Spanien. Nu öppnar spanska myndigheter en utredning gällande dråp.
Minst 13 personer dog efter att en nattklubbsbrand bröt ut i Murcia i Spanien. Nu öppnar spanska myndigheter en utredning gällande dråp. Bild: Murcia stad/AP/TT

Nattklubbsägare kan få fängelse efter brand

ANNONS

Spanska myndigheter utreder nu nattklubbsbranden i Murcia som dråp. Det efter att 13 personer omkom i en brand på två nattklubbar.

Båda nattklubbarna, som låg vägg i vägg, hade av myndigheterna beordrats att stänga redan i januari 2022 men valde att inte stänga.

Utredningen ska undersöka om nattklubbsägarna misslyckats med att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder, säger stadens högsta åklagare Jose Luis Diaz Manzanera till tidningen La Opinion de Murcia.

Om dödsfallen orsakades av oaktsamhet eller otillräckliga säkerhetsåtgärder kan de ansvariga riskera upp till nio års fängelse "eftersom det är ett fall som involverar ett stort antal dödsfall", säger han.

Varför branden bröt ut är ännu inte klarlagt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS