Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats.
Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats. Bild: Andrij Andrijenko/AP/TT

Nattliga ryska drönarattacker mot Ukraina

Ryssland har under kvällen och natten anfallit flera områden i Ukraina med så kallade kamikazedrönare. Även det relativt lugna Lviv attackerades.

ANNONS

Tidigt på lördagsmorgonen uppgav Ukrainas flygvapen i ett uttalande på Telegram att attackerna genomfördes från Azovska sjön mot de "centrala, västra och östra" delarna av landet. Enligt uttalandet sköts elva av 16 drönare ned.

Attackerna riktades bland annat mot huvudstaden Kiev och länen Lviv och Dnipropetrovsk i västra Ukraina.

Lvivs guvernör Maksym Kozytskyj uppger i ett uttalande att tre av sex drönare som riktades mot länet sköts ned och att de övriga tre slog ned i områden utan bostäder. Inga personskador har rapporterats.

Även i Dnipropetrovsk i sydväst sköts tre drönare ned. Ytterligare två uppges ha träffat och orsakat "betydande skada" på kritisk infrastruktur i staden Novomoskovsk. Ingen person uppges ha skadats.

ANNONS

Drönarattackerna inleddes timmarna efter att Internationella brottmålsdomstolen ICC utfärdat en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin.

I sin dagliga uppdatering uppger Ukrainas militär att Ryssland under de senaste 24 timmarna genomfört 34 luftangrepp och en robotattack.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS