Tjeckisk polis utför kontroller nära gränsen mot Slovakien. Arkivbild.
Tjeckisk polis utför kontroller nära gränsen mot Slovakien. Arkivbild. Bild: Salek Vaclav/AP/TT

Nya kontroller vid Slovakiens gräns

ANNONS

Polen och Tjeckien inför omigen kontroller vid sina gränser mot Slovakien, meddelar ländernas inrikesdepartement. Åtgärden syftar till att få stopp på det ökande flödet av papperslösa migranter.

– Med start vid midnatt återinför vi gränskontroller vid gränsen mot Slovakien, säger Polens inrikesminister Mariusz Kaminski till reportrar.

Både där och i Tjeckien väntas kontrollerna till en början pågå under en tiodagarsperiod.

"Antalet migranter som tar sig in i EU på olaglig väg växer igen. Det är en fråga vi tar på allvar", skriver Tjeckiens premiärminister Petr Fiala på X, tidigare Twitter.

Migrantströmmarna till Slovakien från främst Serbien och Ungern ökar. Under årets åtta första månader har 24 500 migranter gripits för att de tagit sig in i landet på olovlig väg. Det kan jämföras med 10 900 gripna under hela fjolåret och färre än 1 000 åren dessförinnan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS