En bonde visar delar av sin skörd i byn Ptyche i Donetsk i östra Ukraina. Donetsk är ockuperat av Ryssland, som i fjol inledde ett anfallskrig mot Ukraina. Arkivbild.
En bonde visar delar av sin skörd i byn Ptyche i Donetsk i östra Ukraina. Donetsk är ockuperat av Ryssland, som i fjol inledde ett anfallskrig mot Ukraina. Arkivbild. Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT

Polen: Snabbare spannmålsexport från Ukraina

ANNONS

Regeringarna i Polen och Ukraina har nått en delöverenskommelse i pågående samtal om transittrafik med spannmål.

– Från och med i morgon ska transit via Litauen kontrolleras i litauisk hamn snarare än vid gränsen Polen-Ukraina, säger Polens jordbruksminister Robert Telus till medier.

Det ska innebära att exporten effektiviseras, och alltså att mer ukrainskt spannmål når världsmarknaden.

Ukraina jobbar hårt för att hitta nya och snabbare exportvägar för sitt spannmål, sedan Ryssland i somras sade upp uppgörelsen om fri lejd genom Svarta havet. Ukraina har bland annat testat en ny korridor över Svarta havet, genom bulgariskt och rumänskt vatten, trots hot från Ryssland om attacker mot fartyg.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS