Kravallpolis i samband med torsdagens protester i den grekiska huvudstaden Aten.
Kravallpolis i samband med torsdagens protester i den grekiska huvudstaden Aten. Bild: Petros Giannakouris/AP/TT

Polischef sparkas efter tågolycksprotester

ANNONS

Grekland har sparkat landets nationella polischef, bara dagar efter sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter, som utbröt på grund av den dödliga tågolyckan i slutet i februari.

Premiärministerns kontor uppger att polischef Constantinos Skoumas har avskedats mindre än två månader efter att han tillsattes på posten.

Ingen specifik orsak har presenterats ligga till grund för beslutet, som kommer samtidigt som polisen kritiserats för sin hantering av protesterna efter den dödliga tågolyckan där 57 personer miste livet när två tåg kolliderade.

"Tillsättningen av en ny polischef syftar till (att introducera) en mer positiv och effektiv implementering av moderniseringen av polisen av säkerhetsskäl för medborgarnas skull", uppger premiärministerns kontor.

ANNONS

I torsdags protesterade över 40 000 människor runt om i Grekland mot regeringens hantering av olyckan i februari.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS