I oktober reser Putin till Kina, det bekräftar det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt Interfax. Arkivbild.
I oktober reser Putin till Kina, det bekräftar det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt Interfax. Arkivbild. Bild: Mikhail Metzel/AP/TT

Putin reser till Kina i oktober

Rysslands president Vladimir Putin reser i oktober till Kina för att träffa landets ledare Xi Jinping. Det uppger det ryska säkerhetsrådets generalsekreterare Nikolaj Patrusjev, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

ANNONS

Beskedet lämnades på tisdagen under ett möte mellan Patrusjev och den kinesiske utrikesministern Wang Yi i den ryska huvudstaden Moskva.

Redan i augusti skrev flera medier att ett möte mellan de två regeringsledarna var på gång, vilket nu bekräftas av Ryssland.

Kinaresan blir Putins första resa till landet sedan Ryssland den 24 februari 2022 inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina.

Kinas utrikesminister Wang Yi befinner sig på ett fyra dagar långt besök i Ryssland, där han under måndagen träffade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.

Under besöket har Wang hyllat det strategiska samarbetet mellan länderna och deras gemensamma ansträngningar för en "multipolär värld" och "mer än bara en världsordning", termer Peking och Moskva använder om sina försök att agera motvikt till USA:s dominans.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS