Sagoslott till salu för 600 miljoner kronor

LYXHUSET: Nu finns ett sagoslott till salu. Slottet, som hade passat i vilken Disneyfilm som helst med prinsar och prinsessor, är nytt och storslaget. Kanske passar bostaden den som vill ha ett udda hem och känna sig som en kunglighet.

ANNONS

För den som vill imponera på sina vänner och dessutom känna sig kunglig, finns det nu möjlighet att köpa ett unikt hem i USA. I skogen i Connecticut ligger ett slott som ser ut att vara byggt för flera hundra år sedan. I själva verket är det byggt så sent som 2010.

Det är ett 1 700 kvadratmeter stort hem med allt som man kan tänka sig att ett klassiskt slott ska innehålla, som torn, tinnar, vallgrav och ett par bryggor som leder över vallgraven.

Bakom det speciella boendet ligger Christopher Mark som är filantrop och ättling till stålpionjären Clayton Mark. Han började bygga sitt slott 2003 och sju år senare stod det mesta klart.

ANNONS

Slottet har sju våningar och innehåller 20 rum, varav nio är sovrum. Sen tillkommer runt tio badrum.

En spiraltrappa går igenom sex av våningarna, men där finns även en hiss för den som inte orkar gå.

12 öppna spisar

I slottet finns ett stort kök inrett i mörkt trä och terrakotta – samma inredning som syns i en stor del av hemmet precis som de lyxiga och murriga gardinerna. Även en del av badrummen har fått gardiner.

I köket finns en av slottets 12 öppna spisar, en annan finns till exempel i ett av de unika badrummen.

I det stora slottet finns flera vardagsrum att umgås i, ett bibliotek, och en stor matsal som nog både kungligheter och riddare skulle trivas att äta i. Den är fylld med konst, ljuskronor och figurer. Bland annat står en av slottets stora riddare vid den öppna spisen och ”blickar” ut över matsalen.

I bostaden finns också ett kontor, ett master bedroom med ett omklädningsrum, en walk-in-closet, öppen spis, och badrum med bubbelpool.

Källaren är inte helt färdigbyggd men det ska finnas ett utrymme med bar och en öppen spis, en teater med scen, och ett gästboende.

Tornrum med glasgolv

En del av den speciella inredningen och möblerna har specialbyggts just för slotten, men Christopher har också köpt möbler under 30 års tid från bland annat antikhandlare runt om i Europa. Oklart om några följer med i köpet.

ANNONS

Allra högst upp i huvudtornet är det byggt ett glasgolv i mitten, från golvet kan man se i genom tre av slottets våningar. Inget för den som är höjdrädd kan man tänka sig. Från tornrummet går dörrar ut som leder ut till en balkong som löper längs med hela tornet.

Utsikt? Sjö och mycket skog.

På utsidan finns också en pool, damm, en klassisk vallgrav och en hel del uppvärmda uteplatser vilket gör att snön smälter under vintern.

Första gången det var till salu, var 2014 , då var priset cirka 450 miljoner kronor. Något år senare försökte man med 390 miljoner kronor utan napp. Nu försöker ägaren sälja igen, men då har priset gått upp till nästan 600 miljoner kronor. Men för det priset får man ju ett alldeles eget slott.

LÄS MER:Jättevilla med strandtomt och pool säljs i Göteborg – för 55 miljoner

LÄS MER:Sean McVay vann Super Bowl – köper lyxvilla för 136 miljoner

LÄS MER:Mark Wahlberg säljer sitt stora hus i Beverly Park

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS