Nu går turen vidare till socialdemokratiske Pedro Sánchez att bilda regering i Spanien efter att högern misslyckats två gånger.
Nu går turen vidare till socialdemokratiske Pedro Sánchez att bilda regering i Spanien efter att högern misslyckats två gånger. Bild: Bernat Armangue

Sánchez tur att försöka bilda regering i Spanien

ANNONS

Spaniens kung ger nu formellt uppdraget till Pedro Sánchez, partiledare för Socialisterna (PSOE) att bilda regering i Spanien.

Det efter att konservativa partiet Partido Popular (PP) misslyckats med att samla tillräckligt med mandat för att bilda en regering.

PP var det parti som fick flest röster i valet den 23 juli men saknar nödvändig majoritet för att bilda regering.

Om även Sánchez misslyckas med att samla tillräckligt med stöd för att bilda ny regering blir det nyval i Spanien, sannolikt någon gång i mitten av januari.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS