Polis i orten Banjska där en flera timmar lång eldstrid bröt ut i slutet av september. Bild från förra veckan.
Polis i orten Banjska där en flera timmar lång eldstrid bröt ut i slutet av september. Bild från förra veckan. Bild: Visar Kryeziu/AP/TT

Serbien: Misstänkt ledare gripen efter polisdöd

ANNONS

Serbien har gripit den misstänkte ledaren för en grupp beväpnade män som dödade en polis i norra Kosovo i slutet av september, meddelar det serbiska inrikesdepartementet.

I ett uttalande meddelar departementet att polisen har gått igenom mannens lägenhet. Det framgår inte var han greps.

Söndagen den 24 september dödades en polis från Kosovo av beväpnade serber i närheten av gränsen. En flera timmar lång eldstrid bröt ut sedan gärningspersoner barrikaderat sig i ett kloster. Minst tre personer dödades i stridigheterna.

Kosovo utropade självständighet 2008, men Serbien har inte accepterat utbrytningen. I den serbdominerade norra delen av Kosovo är motståndet mot centralstyret stort.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS