Indisk polis. Arkivbild.
Indisk polis. Arkivbild.

Sju döda i attacker inför indiskt val

Minst fem människor dödades när maoistrebeller i Indien attackerade en fordonskonvoj tillhörande det styrande hindunationalistiska partiet BJP. Ytterligare två dödades i en attack mot ett sjukhus.

ANNONS
|

Attacken mot BJP-konvonjen bekräftas av myndigheterna i landet.

- Det var en kraftig smäll. Fordonet slets isär. Omedelbart efter explosionen började maoisterna skjuta urskillningslöst. Kroppar lemlästades, säger Girdhari Nayak, poliskonstapel i delstaten Chhattisgarh.

Ytterligare två personer dödades i en attack mot ett sjukhus i delstaten Jammu. Okända gärningsmän stormade sjukhuset och dödade en politiker från ett hinduiskt parti med band till BJP, samt hans livvakt, enligt polisen.

ANNONS

Indien påbörjar sitt parlamentsval om två dagar. Inför det senaste parlamentsvalet 2014 dödades sju poliser i en attack med landminor. Året dessförinnan mördades 25 politiker från Kongresspartiet av maoistrebeller i ett bakhåll i Chhattisgarh.

Maoistrebellerna har i sitt uppror mot den indiska staten dödat tusentals under de senaste årtiondena. Maoisterna tros vara aktiva i över 20 indiska delstater, men är mest aktiva i Chhattisgarh, Odisha, Bihar, Jharkand och Maharashtra.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs felaktig dödssiffra för den första attacken.

TT-AFP-Reuters

ANNONS