Robert Fico fick på måndagen uppdraget av Slovakiens president Zuzana Caputova att försöka bilda en koalitionsregering.
Robert Fico fick på måndagen uppdraget av Slovakiens president Zuzana Caputova att försöka bilda en koalitionsregering. Bild: Vaclav Salek/AP/TT

Slovakien anklagar Moskva för valinblandning

ANNONS

Slovakien anklagar Moskva för att ha lagt sig i valet som hölls i helgen. En företrädare för den ryska ambassaden har kallats upp till det slovakiska utrikesdepartementet.

Det som föranleder kritiken är uttalanden från en chef inom den ryska säkerhetstjänsten om att USA ska ha blandat sig i valrörelsen.

"Sådant avsiktligt spridande av desinformation från den ryska federationen utgör en otillåten inblandning i Slovakiens valprocess", heter det i uttalandet från departementet.

Den proryske tidigare premiärministern Robert Fico utropade sig till segrare i valet och på måndagen fick han formellt uppdrag från president Zuzana Caputova att bilda regering.

Ficos socialdemokratiska populistparti Smer behöver stöd av andra partier för att bilda en koalitionsregering.

ANNONS

Fico har under valrörelsen lovat att drastiskt strypa stödet till Ukraina.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS