Sojaolja hotar fågelreservat i Norge

ANNONS

Uppemot 50 000 liter sojaolja har släppts ut i industri- och hamnområdet Öra i Fredrikstad i Norge, rapporterar VG.

Läckan har nått älven Glomma, som har två utlopp i Fredrikstad.

– Det är ett relativt stort utsläpp som har runnit ut i Glomma. Det ligger ett större fågelreservat söder om utsläppsplatsen, som naturligtvis nu hotas, säger en insatsledare vid polisen till tidningen.

I fågelreservatet finns fler än 250 registrerade arter. Enligt Jørn Bustgaard, beredskapsledare i Fredrikstads kommun, ligger fokus för arbetet på att begränsa skadorna och att förhindra fortsatt spridning, skriver VG med hänvisning till Fredriksstad Blad.

Polisen uppger för VG att läckan lokaliserats till ett företag men att flera omständigheter kring händelsen ännu är oklara.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS