Ett annat spannmålsfartyg som lämnade en ukrainsk hamn vid Svarta havet somras. Arkivbild.
Ett annat spannmålsfartyg som lämnade en ukrainsk hamn vid Svarta havet somras. Arkivbild. Bild: Nina Lyashonok/AP/TT

Spannmålsfartyg ska ha lämnat ukrainsk hamn

ANNONS

Ett ukrainskt fartyg med spannmål har lämnat en hamn i Svarta havet, enligt Ukrainas infrastrukturminister. Detta trots ryska hot om att även civila fartyg kommer att ses som potentiella militära mål.

"Fartyget 'Resilient Africa' med 3 000 ton vete har lämnat hamnen i Tjornomorsk och är på väg mot Bosporen", skriver Ukrainas infrastrukturminister Oleksandr Kubrakov i sociala medier.

Enligt Kubrakov har fartyget tillsammans med ett annat fartyg anlänt till den ukrainska hamnen via den marina korridor som Ukraina nyligen har upprättat i Svarta havet för att kringgå Rysslands blockad. Det andra fartyget ska enligt Kubrakov snart avgå till Egypten.

I juli drog sig Ryssland ur ett avtal som Turkiet förhandlat fram tillsammans med FN för export av spannmål från Ukraina. Sedan dess har Ryssland kontinuerligt utfört attacker specifikt riktade mot ukrainska spannmålslager.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS