Tiktok varnar för mjölktrend efter allvarliga skador

Instabila plastlådor staplas i höjd och folk försöker ta sig över utan att ramla ner. Den nya Tiktok-trenden är simpel att prova – men farlig.
– Så många av dessa skador hade kunnat förhindras genom att bara vara intelligent. Om du bara trampar på en av lådornas hörn så kommer det att skapa problem, säger en chefsläkare till Washington Post.

ANNONS
|

Det är långt ifrån första gången som den sociala plattformen Tiktok går ut med en uppmaning om att dess användare inte ska försöka sig på en av applikationens växande trender.

Denna gången handlar det om den så kallade Milk Crate Challenge, där användare bygger en trapp-pyramid av instabila plastbackar som man sedan ska försöka ta sig upp och ner för.

Flera klipp på den kinesiska appen visar dock hur personer, främst unga och ibland barn, kommer en bit upp på stegen innan fuskbygget rasar ner och de faller hejdlöst till marken.

Tiktok skriver i ett svar till Washington Post att plattformen ”förbjuder innehåll som uppmuntrar eller glorifierar farliga handlingar.”

ANNONS

”Vi tar bort klipp och omdirigerar sökningar till vårt avsnitt om allmänna riktlinjer för att inte främja sådant innehåll. Vi uppmuntrar alla att vara försiktiga i sitt beteende oavsett om det är online eller inte.”

Chefsläkaren: ”Värre än att ramla från en stege”

Efter att flera personer i USA fått frakturer i samband med trenden så går nu läkare ut och uppmanar till försiktighet innan man försöker skapa nästa virala klipp.

– Det är kanske till och med värre än att ramla från en stege. Det är väldigt svårt att skydda sig själv från fallen, utav det jag har sett i dessa filmklipp. De utsätter sina leder för en ännu större risk för skada, säger Henry Schuitema, chefsakutläkare på Jefferson Health i New Jersey, till Washington Post.

Schuitema säger vidare att man nyligen tog emot en patient som försökte sig på utmaningen – vilket slutade med flera brutna revben.

– Så många av dessa skador hade kunnat förhindras genom att bara vara intelligent. Om du bara trampar på en av lådornas hörnor så kommer det att skapa problem. Det ser ut som att det är kul men människor i verkligheten skadar sig, säger Henry Schuitema.

ANNONS