Trump: Medierna måste upphöra med fientlighet

USA:s president Donald Trump säger att medierna måste upphöra med "oändlig fientlighet" och "falska attacker" i en kommentar till att brevbomber skickats till framträdande demokrater, Trumpkritiker och mediebolaget CNN.

ANNONS

Under ett kampanjmöte i Mosinee, Wisconsin, säger presidenten att offentliga personer måste tona ner sitt språk. Demokrater i kongressen har tidigare kritiserat Trump för att han tar lätt på våld och att han använder ett språk som delar det amerikanska folket.

- Ingen ska slarvigt jämföra politiska motståndare till historiska skurkar, vilket har gjorts, det görs hela tiden.

- Som en del av en större nationell insats för att överbrygga skillnader och samla människor, har medierna också ett ansvar att hålla en bra ton och stoppa den oändliga fientligheten och de ständigt negativa, och många gånger falska, attackerna och artiklarna, säger Trump.

ANNONS

Mediebolaget CNN:s rapportering om Trump och hans administration väcker ofta presidentens vrede. Och Trump har vi flera tillfällen verbalt attackerat bolaget och dess journalister.

"Det finns en total och fullständig brist på förståelse i Vita huset om allvaret av deras fortsatta attacker på medierna," sade CNN:s chef Jeff Zucker i ett uttalande tidigare under onsdagen.

Uttalandet kom efter det att CNN:s redaktion i New York tvingats evakuera sina medarbetare från Time Warner Center efter att en sprängladdning och ett kuvert med vitt pulver via kurir lämnats till mediebolaget. Även bland andra Demokraternas förra presidentkandidat Hillary Clinton och hennes make expresident Bill Clinton samt expresident Barack Obama har fått försändelser med sprängladdningar skickade till sig.

TT-AFP
ANNONS