Trump välkomnar nedstängning

Klockan tickar för beslutsfattarna i den amerikanska kongressen. En ny nedstängning hotar på fredag, och president Donald Trump säger att han föredrar det framför oförändrad invandringspolitik.

ANNONS

Om inte partierna i kongressen kommer överens om en budget före fredag hotat en ny nedstängning av statsapparaten. Tidsfristen i den tillfälliga uppgörelse som slöts för två veckor sedan löper ut på torsdag.

- Om vi inte ändrar lagen, om vi inte stänger de kryphål där mördare tillåts komma in i vårt land och fortsätta döda...om vi inte ändrar det, så låt oss stänga ned, sade Donald Trump vid en paneldebatt i Vita huset om kriminella gäng.

ANNONS

- Jag skulle älska att se en nedstängning om vi inte kan ta hand om de här sakerna, fortsatte han.

Demokraternas ledare i senaten Chuck Schumer var tidigare hoppfull om att nå en uppgörelse med Republikanerna. Framsteg har gjorts mot en uppgörelse som bland annat innehåller sänkta militärutgifter, sade han.

En mer långsiktig lösning på budgetkrisen har blockerats av att partierna och Vita huset villkorat den med vissa hjärtefrågor. Demokraterna vill ha en lösning för de så kallade drömmarna, papperslösa som kom till USA som barn, medan presidenten och Republikanerna vill se ny, hårdare invandringslagar och bygge av mur mot Mexiko.

TT-Reuters
ANNONS