Turkiet vill gripa två för Khashoggimord

ANNONS
|

Turkiska åklagare vill att två saudiska medborgare, som misstänks vara bland dem som planerat mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, ska gripas. Åklagarmyndigheten i Istanbul har ansökt om att arresteringsordrar utfärdas för männen, som anses stå Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, även känd som MBS, nära.

Agerandet tyder på att den turkiska åklagarmyndigheten inte tror att regimen i Riyad kommer att vidta några åtgärder gentemot de två, säger en turkisk företrädare.

Regimkritiske Khashoggi, som levde i exil i USA och bland annat skrev kolumner i tidningen The Washington Post, dödades inne på det saudiska konsulatet i Istanbul i början av oktober. Till en början hävdade Saudiarabien att Khashoggi lämnat konsulatet efter att ha uträttat sitt ärende. Men 17 dagar efter försvinnandet medgav regimen att han dödats under sitt besök och en vecka senare sade Riyad att mordet var planerat. Världen över debatteras nu huruvida mordet sanktionerats från högsta ort, det vill säga av MBS själv.

ANNONS
TT-Reuters
ANNONS