Tysk polis slog till mot ett stort antal medlemmar i den nynazistiska gruppen Hammerskins på tisdagen. Bilden visar ett tillslag i Berlin.
Tysk polis slog till mot ett stort antal medlemmar i den nynazistiska gruppen Hammerskins på tisdagen. Bilden visar ett tillslag i Berlin. Bild: Dominik Totaro/AP/TT

Tyskland förbjuder nynazistisk grupp

ANNONS

Tyskland förbjuder en lokalavdelning av den USA-baserade nynazistiska gruppen Hammerskins, meddelar landets inrikesdepartement på tisdagen.

Hammerskins Deutschland, med omkring 130 medlemmar, har ägnat sig åt att sprida "en raslära baserad på nazistisk ideologi", heter det i ett uttalande från departementet.

Tysk polis slog under tisdagsmorgonen till mot 28 gruppmedlemmars hem i flera regioner.

Enligt Tysklands inrikesminister Nancy Faeser utgör tillslaget "ett hårt slag mot organiserad högerextremism, som skickar en tydlig signal mot rasism och antisemitism".

Hammerskins har spelat en framträdande roll inom högerextrema kretsar i Europa, och är den 20:e högerextrema gruppen som förbjuds i landet, enligt det tyska inrikesdepartementet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS