Unik Versailles-inspirerad herrgård till salu

I San Francisco ligger en stor Versailles-inspirerad herrgård sedan början av 1900-talet. Nu ska det 20 rum stora hemmet få nya ägare. Men de får gräva djupt i plånboken, då huset kostar över 200 miljoner kronor.

ANNONS

1906 försvann 80 procent av byggnaderna i San Francisco i samband med en jordbävning och en brand. Men två stora herrgårdar klarade sig.

En av dem var ”Le Petit Trianon” som byggdes mellan 1902 och 1904 till en av stadens med prominenta familjer. Paret Marcus and Corinne Koshland åkte till Versailles i början av 1900-talet och blev så förtjusta i lustslottet ”Petit Trianon” som ligger i trädgårdarna kring slottet i Versailles att de efterliknade sitt hem efter det.

Och det sparades inte på pengarna när det 1 700 kvadratmeter stora huset byggdes. Nu är det till salu och köparen får betala hela 200 miljoner kronor för detta historiska hem.

ANNONS

För den summan får köparen 20 rum varav nio sovrum och nio badrum – ett av dem med öppen spis. Där finns också två kök varav ett med två kylskåp, två diskmaskiner och två ugnar. Där har de även två pentryn för drycker och ett stort skafferi.

Konsert för 100 gäster i entrén

Men det finns så mycket mer för det höga priset. Som bland annat nio öppna spisar, en balsal som har förvandlats till nattklubb, ett biorum, vardagsrum med matsal, frukostrum, bibliotek, två kontor och ett rum där man kan ägna sig åt trädgårdsskötsel. Där finns också en stor ljusgård fördelad på tre våningar med glastak.

På utsidan finns en fransk stor trädgård som ser nästan ut att vara klippt med nagelsax, det som passar för mysiga middagar och umgänge. På utsidan finns dessutom flera terrasser.

När paret Koshland ägde huset i början av 1900-talet hade de stora konserter i entrén. Musikanter som till exempel Igor Stravinsky och Leonard Bernstein spelade för gästerna. I entrén och i husets stora trappor kunde runt 100 gäster lyssna till musiken.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS