Vad vi vet om brevbomberna i USA

Den federala polisen FBI utreder en serie misstänkta brevbomber som skickats till framträdande demokrater och Trumpkritiker. Här är vad vi ännu så länge vet om vad som hänt.

ANNONS

Den första misstänkta försändelsen upptäcktes i måndags i en brevlåda vid finansmannen George Soros hem i delstaten New York. Soros är anhängare till Demokratiska partiet som han stöttat med donationer.

På onsdagen hittades misstänkta brevbomber adresserade till den tidigare demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons bostad i New York och till expresidenten Barack Obamas bostad i Washington. De upptäcktes av säkerhetstjänsten Secret Service innan de nått mottagarna.

Ett annat paket hittades i kongressens postsortering och var skickat till den demokratiska kongressledamoten Maxine Waters. Ett fjärde paket var adresserat till förre CIA-chefen John Brennan, via nyhetskanalen CNN där Brennan regelbundet medverkar.

Ett femte paket hade skickats till Eric Holder, justitieminister under Barack Obamas tid i vita huset. Men eftersom adressen var fel hade paketet sänts åter till den angivna avsändaren – den demokratiska kongressledamoten Debbie Wasserman Schultz kontor i Florida. Hennes namn fanns även som avsändare på minst ytterligare ett paket, enligt medier

ANNONS

I flera fall ska paketen ha sett ut som rörbomber och det paket som skickades till CNN:s kontor i New York åtföljdes av ett brev med ett pulver.

TT-AFP

ANNONS