Ryska militärfordon nära Nagorno-Karabach. Arkivbild.
Ryska militärfordon nära Nagorno-Karabach. Arkivbild. Bild: Sergej Grits/AP/TT

Väg till Nagorno-Karabach öppnad för nödhjälp

ANNONS

Lastbilar med humanitär hjälp rullade på måndagen in i utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Detta efter att armeniska separatister och Azerbajdzjans regering kommit överens om att öppna de transportleder som förbinder regionen med Armenien och Azerbajdzjan för hjälpsändningar.

Armenien har anklagat Azerbajdzjan för att underblåsa en humanitär kris i Nagorno-Karabach efter att Baku-regeringen förra året blockerat Latjinkorridoren – vilken är den enda väg som förbinder bergsregionen med Armenien.

"Tack vare en humanitär överenskommelse mellan beslutsfattarna kan i dag Internationella rödakorskommittén (ICRC) leverera vetemjöl och nödvändig medicinsk utrustning till människor i nöd via Latjinkorridoren och Aghdam-vägen", skriver organisationen i ett uttalande.

Nagorno-Karabach ligger inom Azerbajdzjans formella gränser, men är i praktiken en utbrytarregion under Armeniens vingar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS